Tuovisen Veeti Lapuan SM:ssä 9.

”SM kisa ajatus alkas siitä kun mietin Lapuan rataa ja sitä kuinka hyvin Veeti ajaa jäällä joka talvi. Päätettiin käydä koittamassa mun viime vuoden liiga-autoa Lapualla, kun Veeti ei oo ikinä ajanu Fiatilla eikä Lapualla ja minä en oo ikinä ajanu Lapualla asfaltti radalla.

Viikko ennen tätä SM kisaa kalusto kyytiin ja koittaan. Minä kävin ensin ja totesin, että auto on todella hyvä tänne kuivalla ja vesikeli on todistettu sille myrkyksi. Sen jälkeen Veeti koittaan ja sehän meni hienosti, muutamaa vaihde missausta lukuun ottamatta. Lataus ja uudestaan mies matkaan. Koitettiin vähän lähtöä ja ne pari kierrosta päälle. Ohjaukseen tuli vähä jotain pientä ja todettiin, että hyvinhän se kokeilu meni. Kotimatkalla päätin ehdottaa että jos tämä 14v ja kaks kisaa ajanut nuorukainen osallistuisi tällä autolla NU&NA SM kisaan. Ajotaidot kyllä tiedetään, mutta miten kovassa kisassa onnistuu pitää paletin kasassa.

Enempää ei nuorta miestä tarvinnut houkutella ja niin tein pienen listan mitä auto tarvitsee. Muutaman soiton tein niin suurimmat osat oli jo hankittu sponsoreilla ja loppu käskin hoitaa itse. Siitä se suoriutuikin hyvin ja koko viikko sepitettiin autoa kun osia pajaan saatiin. Kun ei ollut oma auto niin hienosti minun vakuutuksella onnistui ajaa (omistaja vakuuttaa, selvisi hienosti tänä vuonna jokamies luokan keskustelu-palstalta). Lauantai iltapäivällä lähdettiin viemään kalustoa Lapualle ja katsastimme auton valmiiksi Sunnuntaita varten.

Tänä vuonna EVK SM ajettiin kokonaisuudessa lauantaina edestä pois ja NU&NA SM sitten kokonaisuudessaan sunnuntaina. Moni varmasti säästi majoituksessa ja osalla on aina menoa, niin ratkaisu tuntui aivan toimivalta.

Ratahan on täysin asfaltoitu ja kapea ”ränni”, joten se on todella lähtö painotteinen ylämäkeen. Ohitus paikkoja siitä ei montaa löydy, jos kuljettaja ajaa virheettömästi. Taktisesti siinä ei ole mahdollisuuksia suureen kikkailuun, joten meidänkin taktiikka oli vain keskittyä täysin lähtöön. Seuraavana ajatuksena oli ajaa oikein siihen ensimmäiseen loivaan oikeaan, josta pitää saada sisälinja jyrkkään vasuriin. Loppu onkin sitten sitä mitä radalla tapahtuu ja mitä ei voi ennustaa.

Jännitys oli tietysti se suurin mitä kuljettaja yritti hallita eniten ja kun kavereita on mukana seuraamassa sekä kilpailemassa niin on se yllättävän kova vastus. Seuraava on kokemattomuus joka yritti saada jännitystä vielä tuplattua, mutta todella kylmäpäisesti Veeti hoiti lähdön toisensa perään.

 

Lähtö 1. eli kilpailun ensimmäinen lähtö ja Veeti heti siihen tietysti sekä vielä kavereista Topias Tikka. Veetillä todella onnistunut lähtö ja lähdön toisena maaliin. Paikka välierä 1. siis oli saavutettuna. (10 sijoituksen kisassa saanut ajeli tässä lähdössä ykköseksi)

Seuraavasta lähdöstä jälleen hieno ajoitus ja kaikki meni nappiin joten lähdön kakkosena maaliin. Näin saavutettiin paikka välierä kakkosiin. Tämän lähdön voitti kilpailussa kakkossijan saavuttanut kuljettaja.

Välierä kakkosissa olikin sitten jo jyvät eroteltu akanoista ja viivalla vilisi hyvää kalustoa sekä sitä vähän kokeneempaa nuorta kuljettajaa. Oman jännityksen toi myös auton käynti, josta meni tulppa siirtyessä lähdön keräily alueelle. Mutta ehdimme viimetingassa heittää kylmän tulpan pois ja laittaa uuden tilalle. Lähtö jälleen ok, mutta hiukan viereltä autot pidemmällä ja joku pyörähtää auton edestä lähtösuoralla. Hipaisu jarruun ja hienosti kolmospaikalle. Siinä maaliin ja edellä tällä kertaa kilpailussa kahdeksanneksi tullut kuljettaja sekä semifinaalissa mustan lipun saanut huippu auto. Näin siis semifinaali paikka saatu josta vain neljälle jatko paikka finaaleihin.

Semifinaalin lähtö jälleen nappiin, mutta siinä ei enää auton vauhti riittänyt kärkikahinaan vaan nelospaikalle. Mutta ensimmäiseen loivaan tultaessa kolmospaikalla menevä työntää edellään olevaa ja molemmat pitkäksi. Jälleen Veeti jarrulle ja takana tulevakin ajaa perään, mutta näin hyvällä tuurilla kakkospaikalle. Sitten jännitettiin kuinka kolmospaikalla oleva hiillosti koko ajan, mutta ajovirhettä ei vaan tullut niin B-finaali oli totta. Lähdön voitti Valtteri Koski, joka voitti myös hienolla ajolla Suomen mestaruuden (autolla joka myös Kauhajokista käsialaa).

B-finaalin lähtö jälleen nappiin, mutta auto jäi vierellä olevien väliin ja koko kolmikko radalta ulos. Siinä samalla oikea eturengas puhki ja vanne solmuun.. Yhden ohi pääsi, mutta vitospaikka ajelemalla maaliin, kun kärki meni menojaan.

Näin ollen LOISTAVA sija 9. ensimmäisissä SM kisoissa.
Näissä kuitenkin monella kova panostus kalustoon ja oikeasti mitataan Suomen nuorten kuljettajien järjestys. Todetaan näin loppuun, että vain kahdeksan parempaa löytyy Suomesta 😉 ”

Jere Hakola Huoltomies

 

Kauhajoen UA:ta Lapuan Nu/Na SM:missä edustivat myös Marika Sandberg, Topias Tikka, Iiro Uusi-Äijö, Mikael Tarkka ja Jarkko Moisio.
Kisan tulokset ja lähdöt linkin takaa: jokkis.net online: Ala-Talkkari JM SM Nu/Na/EVK, 9.-10.6.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>